Punktert vindu / glass

Har du et punktert vindu / glass? Problemer med kondens på vinduene?

Hvordan vet jeg om vinduet / glasset er punktert?

Innvendig kondens betyr at vinduene dine er hva vi kaller ‘punktert’, og da er det dessverre ingen annen utvei enn å skifte glasset. Utvendig kondens betyr egentlig at du har svært gode glass i vinduene dine, og er et kvalitetsstempel! Men det kan like fullt oppleves som et problem. Kontakt oss for råd på 55 29 81 91. «Et punktert vindu bør repareres omgående, men husk at det mest sannsynlig ikke er nødvendig å skifte hele vinduet. Det holder å skifte glasset!»

Hva er årsaken til et punktert vindu / punktert glass?

Dersom det oppstår kondens mellom glassene i en isoleringsrute, kommer dette av at vinduet ditt er ”punktert”. Årsaken til et punktert vindu er som regel at det er kommet en brist i tettingsmassen mellom karm og rute. Denne bristen sørger for at det blir større lufttilgang mellom rutene og følgelig at Argongassen (den isolerende gassen) siver fortere ut og gir en redusert isoleringsevne (U-verdi).

Hvorfor bør et punktert vindu repareres?

Et punktert vindu vil se uklart og skjoldet ut selv om det er nyvasket. Slitasje og skader må repareres omgående. Årsaken til dette er at når det dugger, renner vannet ned, slik at det samler seg fuktighet i karmen. Lar du dette få pågå for lenge, kan det danne seg råte. Det vil videre ødelegge overflatebehandling, trevirke og monteringsmaterialet rundt vinduet og karmen.

Ta kontakt med oss, så får du et tilbud på utskiftning av dine punkterte vinduer!

Vi betjener Bergen og omegn.

For mer informasjon om våre tjenester innen punkterte vindu / glass, ta kontakt med oss. Vi har mange fornøyde kunder i Bergen.

Referanser